pirmdiena, 2012. gada 19. novembris

Daiļās kastītes, senas un jaunas

Cik labi, ka Ļevs nekolekcionē kastītes!

26.oktobrī sarunājām tikšanos ar kolēģi gotiņu lietā - Ļevu Tastevenu. Apmainījāmies ar jaunumiem - ieguvu ap 15 jaunas etiķetes savai kolekcijai, tomēr vislielākais prieks man ir par Kolonna Hotels Group 'Gotiņu' kastīti (Gotiņu ražotājs: SIA 'Saldus pārtikas kombināts')! Man ir paveicies, ka Ļevs kolekcionē tikai gotiņu etiķetes, bet kastītes tiek man! :)


***

Kastīte 1984

Šķirstot bilžu albumus portālā draugiem.lv, uzdūros attēlam ar Sandras Dunkures pudeļu etiķešu kolekciju. Zināms, ka kolekcionāriem reizēm ir iekrāts arī kaut kas cits paralēli pamatkolekcijai, tāpēc uzrakstīju komentāru ar jautājumu, vai Sandrai nav arī gotiņu etiķetes. Etiķešu Sandrai nebija, bet izrādījās, ka mājās ir saglabājusies 'Skrīveru pārtikas kombināta' Piena-riekstu konfekšu kastīte vēl no 1984.gada! Lieliski! Kastīte tika nogādāta uz Rīgu, un tad 8.novembrī lielveikalā 'Rīga Plaza' es sarunāju tikšanos ar Sandras dēlu Jāni Dunkuru, un nu kastīte nonāca manā īpašumā! Paldies Sandrai un Jānim!

 

***

Zaļā zeme

29.oktobrī 'Skrīveru saldumu' Facebook lapā izlasīju, ka Skrīveru gotiņas 'Green Land' jaunā kastīte piedalās konkursā 'Labākais iepakojums Latvijā 2012'.

"Latvijas robežkontūras formas kārbiņa. Kastīte ir izgatavota no Tumbrite 235 g/m2 kartona. Kastītes salīmēšana ir 100 % roku darbs. Apdruka CMYK+Pantone. Daži elementi ir izcelti ar zelta folijspiedi un reljefu. Unikāla izciršanas forma. Kastīte izstrādāta ar domu, uztaisīt kaut ko neparastu, līdz šim neredzētu un pievilcīgu. Tā kā šodien iepakojuma daudzveidība ir plaša, akcents likts pirmkārt uz formu. Latvijas robežkontūras forma ir unikāla un patentēta LR Patentu valdē. Tas ir neliels stāsts par Latviju. Latvija ir „zaļā zeme” un dizains tika izstrādāts, balstoties uz šīs domas. Kastītes 2. pusē ir informācija par konfekšu sastāvu (saskaņā ar LR likumdošanu), ražotāju un stāsts par zaļo zemi Latviju. Piena gotiņa konfektes ir īsts latviešu gardums. To ražošana ir 100 % roku darbs. Konfektes ir radītas no dabīgiem produktiem, bez konservantiem. Arī kastītes izgatavošana ir 100 % roku darbs. Kastīte ar īstiem latviešu gardumiem vienmēr būs oriģināla, patīkama un neaizmirstama dāvana vietējiem un ārzemju draugiem."


 Arī es nobalsoju par šo iepakojumu! :)

15.novembrī šī kastīte parādījās pārdošanā 'Skrīveru saldumu' veikalā Kalnciema ielā, bet nākamajā dienā - stacijas tunelī esošajā 'Skrīveru saldumu' kioskā. Tur es to uzreiz arī nopirku. Maksā tā padārgi - veselus piecus latus, toties ir skaista un oriģināla!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru