sestdiena, 2012. gada 28. janvāris

Pirmā izstāde!

No 1.novembra līdz 10.decembrim Latgales Kultūrvēstures muzejā notika pirmā manas kolekcijas izstāde. 

Tai laikā man bija pa pilnam darba beidzot  "Web-tehnoloģiju skolu" Rīgā. Īsā laikā bija jāiziet prakse, jāuzraksta kvalifikācijas darbs apmēram 30 lpp. garumā, jādabū gatavs arī pats projekts - es izvēlējos tēmu "Interneta projekts kolekciju izvietošanai un pārvaldīšanai tīmeklī". (Ja vien tas nav jau izdzēsts, mans darbs ir atrodams te: http://santa.webskola.lv/ ).

Te es saņemu programmēšanas tehniķa apliecību no 
'Web-tehnoloģiju skolas' direktoriņa Ņikitas Seļecka rokām

Viss beidzās veiksmīgi, mans darbs tika atzīts par vislabāko no visām trim grupām kopā ņemot, bet uz savu pirmo kolekcijas izstādi ne reizi tā arī netiku, jo Rīga un Rēzekne tomēr nav gluži blakus, un brīva laika man bija tik, cik necik. 

***

Visu šo izstādes būšanu organizēja un koordinēja Latgales Kultūrvēstures muzeja muzejpedagoģe Inese Ločmele, kas mani atrada internetā portālā draugiem.lv, un piedāvāja izstādīt manas "Gotiņas" muzejpedagoģiskās programmas „Viss par pienu” ietvaros. Es, protams, piekritu.

Pēc Ineses lūguma sagatavoju faktus par savu kolekciju un atlasīju arī dažas fotogrāfijas no speciālās "Gotiņu" fotosesijas, kur fotogrāfes lomu uzticēju savai uzticamai cīņu biedrenei un kolekcijas līdzjutējai Ivetai Bergai. 

Pēc tam sekoja reklāma, piemēram, http://www.kasjauns.lv , http://www.rezekne.lv , http://www.rezica.lv , http://www.apollo.lv , http://www.publika.lv un virknē citu interneta vietņu un arī avīzēs, nu, vismaz "Rēzeknes vēstīs" jau nu noteikti.

 http://www.kasjauns.lv 

***

Kā jau minēju, pašai man nebija iespējas piedalīties ne izstādes atklāšanā, ne arī apmeklēt to vēlāk, tāpēc bija jāiztiek ar fotoliecībām un citu cilvēku, piemēram, pašas organizatores Ineses un mana brāļa Eināra stāstīto.

Liels paldies Inesei un visiem citiem iesaistītajiem cilvēkiem, kas padarīja iespējamu šo izstādi! Lai tā ir pirmā izstāde daudzu vēl nenotikušu izstāžu virknē!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru