piektdiena, 2010. gada 10. decembris

Drīz nāks

Vakar snieg, šodien snieg, pat šoseja Rīga-Maskava izskatās pēc sniega biezputras. Tiesa, nezinu, kā tur ir Maskavas pusē, dzirdu, ziņās saka, ka ledus vietā uz ielām tur šoden tekot upes.

Vakar braucu uz vietējās avīzes "Rēzeknes Vēstis" redakciju, kas atrodas "Latgales Drukas" ēkā. Es saku 'vietējās' tāpēc, ka es tagad dzīvojos pie mammas Viļānos, līmēju tapates un man tas jau pieriebies. :) Labāk griezt sniegpārsliņas māsasdēla klases izrotāšanai...

Viļāni ir 30 km no Rēzeknes, agrāk bijām Rēzeknes rajonā.

Pagājušonedēļ, pirmajā decembrī, uzrakstīju "Rēzeknes Vēstīm" e-vēstuli, sak, tā un tā, negribat par mani rakstīt? Šie grib. Sarunāju tikšanos uz ceturtdienu, kas bija vakar. Tad mani nobildēja un nointervēja, kamēr jau mute kļuva sausa. Runājos es ar Aiju Zuju, viņa arī veidos rakstu, tagad tikai jāgaida, kad tas tiks nopublicēts - nav vēl precīzi zināms.

"Rēzeknes Vēstis" man bija tāds kā obligāts pasākums - ja ne raksts, tad sludinājums - jo, pirmkārt, kolekcija sākās Viļānos, un "Rēzeknes Vēstis" allaž ir bijušas mūsu mājās, arī tagad; otrkārt, šajā avīzē ir bijuši arī pāris mani garadarbi publicēti - skolas laikā. Treškārt, AS "Rēzeknes piena konservu kombināts", kas paputēja 2000-šo gadu sākumā (Maksātnespēja atzīta 2001. gadā, likvidēts 2005. gadā. Kā runā, banka neizrādījusi pretimnākšanu, jo kādam tas neesot bijis izdevīgi. Lai gan bijuši varianti. Žēl, ka ražošana Latvijā nonāk pie šāda gala, jo kuram gan nepatika Rēzeknē ražotais iebiezinātais piens?), arī ražoja "Gotiņas". Mans tētis bija Viļānu pienotavas priekšnieks, un kādu laiku darbojās arī kā "Rēzeknes piena konservu kombināta" valdes loceklis. Interesanti, ka mazā Viļānu pienotava aizvien vēl strādā, kamēr "Rēzeknes piena konservu kombināta" jaunās iekārtas jau kur tie gadi, kopš pādotas uz ārzemēm un daudzie darbinieki strādā, kur nu kurais.

Latgale, lauku mājas, vienkārši cilvēki - varbūt atradīsies kāds, kas tomēr nav izmetis savas vai bērnu konfekšu papīrīšu kolekcijas?

***

Man jau briest plāns uzprasīties bijušajam RPKK uzņēmuma valdes priekšsēdētājam Anatolijam Tučam, vai arī Rēzeknē gadījumā nav noliktavā palikušas kastes ar Gotiņu papīrīšiem. Aizvakar, piemēram, pienāca īsziņa no Raimonda Nipera, Dagdas saldumu ražotnes "Narūta" (arī likvidēts uzņēmums: 2004. gadā) atslēgu turētāja. Solās sūtīt man pa pastu ap desmit veidiem "Gotiņu", ko atrada ražotnes noliktavā - kastēm! Nu, kastēm gluži man nebūs - tā kā Liezēres gadījumā - bet gaidu ar nepacietību.

3 komentāri:

  1. Pamazām un tava kolekcija sasniegs četrciparu skaitli :) bergs

    AtbildētDzēst
  2. Ar šīgada tempiem man vajadzētu vēl trīs gadus līdz tiem četriem cipariem! :)

    AtbildētDzēst