svētdiena, 2012. gada 16. decembris

Divas klades no Cesvaines

2012.gada 19.novembrī saņēmu e-pastu no Cesvaines novada domes priekšsēdētāja Vilņa Špata:

" Labvakar, Santa!
Izlasīju ss.lv, ka kolekcionējat konfekšu papīriņus. Man no skolas laikiem ir saglabājušās tais laikos vāktas dažādas lietas - konfekšu papīrīši (salīmēti divās biezajās kladēs, ir arī kādas gotiņas), šokolādes papīrīši, pasta konvertu bildes, dzērienu pudeļu etiķetes, košļājamo gumiju papīrīši, sērkociņu etiķetes un vēl šis tas nenozīmīgāks. Man ir arī nozīmīga laikrakstu kolekcija - vairāk kā tūkstotis dažādu nosaukumu. Pārsvarā ir padomju laika laikraksti no dažādām PSRS vietām, bet ir arī tā laika ārzemju laikraksti. Šī kolekcija man ir vistuvāk sirdij, bet tā kā jau daudzus gadus ar to nenodarbojos, domāju pārdot.
Ja Jums ir par visu šo kāda interese vai zināt, kam tas varētu interesēt, rakstiet!
Ar sveicienu, Vilnis Cesvainē!"

Lai gan nevarēju palīdzēt ar pārējām kolekcijām, divas konfekšu papīriņu klades mani ieinteresēja.  Noskaidroju, ka kolekcija ir apmēram 25-30 gadus veca. Sarunājām, ka Vilnis atstās klades ziedu veikalā Madonā pie Ilzes Zālītes, kur tās pēc tam savāks Valdis, kas ir Madonā komandējumā. 2012.gada 1.decembrī klades bija pie manis!


Pa abām kladēm savācās 25 'Gotiņu' un 'Piena konfekšu' etiķetes, lielākā daļa manā kolekcijā jaunums - vairākas Skrīveru pārtikas kombināta un Ogres rajona patērētāju biedrību savienības rūpkombināta 60-70-to gadu gotiņas atšķīrās ar tautasdziesmām, dažām etiķetēm bija izmaiņas uzrakstu izvietojumā, bet dažas bija pavisam jaunas.
(Šis tas no 'Iztrūkstošajām' gotiņām pārceļoja uz 'Jau kolekcijā':
http://iztrukstosasgotinas.blogspot.com/p/jau-kolekcija.html).


Par laimi gotiņu etiķetes izdevās diezgan veiksmīgi izplēst no klades, pēc vannas un presēšanas tās tagad ir visai glītas un gludas. Bet pārējos papīriņus es notirgošu kolekcionārei Silvijai Keivai!

Paldies Vilnim par sadarbību!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru