svētdiena, 2019. gada 17. marts

Gotiņas viesojas Viktora Ķirpa Ates muzejā

2018.gada 10.oktobrī savā e-pastā saņēmu šādu vēstuli no Kalncempju pagasta Viktora Ķirpa Ates muzeja:

'Labdien, vēlos uzzināt, vai Jūs daļu savas kolekcijas vai visu dodiet arī izstādēm?

Mūsu muzejā no 06.12.2018 - 21.12.2018 paredzēta Ziemassvētku izglītojošā programma, kuras tēma būs saldumi, gan žāvēti našķi, gan cepumi, gan konfektes.

Gaidīšu Jūsu ziņu, varbūt Jūs vēlaties papildināt mūsu programmu ar savu kolekciju?'

Kāda runa, jāsastāda tik vienošanās, un aiziet!

Un tā tas arī notika, decembrī daļa manas kolekcijas viesojās Viktora Ķirpa Ates muzejā Alūksnes pusē, tiesa, pati tur tā arī neesmu bijusi - pie tā būs jāpiestrādā! :) 





Jebkurā gadījuma, paldies par interesi, man tik prieks!

-------------------------------------------------------------------

Un beigās nedaudz par muzeju: https://atesmuzejs.aluksne.lv/?page=par_muzeju

Muzeja krājuma pamatā ir Ates muzeja veidotāja Viktora Ķirpa personīgā kolekcija ar kultūrvēsturisku nozīmi, kas ar aktu nodota Kalncempju pagasta novadpētniecības muzejam 1999.gada 18.februārī. Kolekcijā bija 4036 vienības, šobrīd krājumā ir 5720 vienības. Muzeja unikalitāte ir tā, ka vienkopus atrodas Latvijas brīvvalsts laikā darbinātā lauku tehnika, zirgu inventārs, vairāki desmiti iekšdedzes motori, amatnieku darba rīki un citi lauku cilvēka darba rīki. Muzeja krājums raksturo: Kalncempju pagasta un novada vēsturi un kultūru. Priekšmeti komplektēti tā, lai varētu stāstīt par latviešu zemnieka dzīvi, darbu, sadzīvi, tradīcijām; politiskiem notikumiem; saimniecisko darbību; kultūru, izglītību un sportu; reliģisko dzīvi un pagastā un novadā dzimušo vai dzīvojošo mākslinieku dzīvi, radošo darbību. Muzeja krājums raksturo laika periodu 19. gs. beigas un 20.gs.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru